Végh Sándor

 

Selfness Életvezetési Tanácsadó,

Theta Healing Konzulens,

Germán Gyógytudomány tanácsadó

Önkép tisztítás 
Az igazi szabadulás

 

Hagyd abba a pozitív állítások mantrázását! A tudomány már bebizonyította, hogy legfeljebb 2-3%-ban hatásosak. Inkább nézzük meg, mik azok az önmagaddal kapcsolatos tévhitek, amik akadályozzák az előre jutásodat, boldogtalanná, vagy beteggé tesznek, amik miatt késik a gyermekáldás, vagy kevés az önbizalmad.

Miből gondolom, hogy tévhitek? Abból, hogy az énképed minden egyes elemét a külvilág programozta beléd. Az, akinek most gondolod, és főként akinek érzed magad, anyukád és apukád mintáiból alakult ki, illetve a külvilág által programozódott mélyen a tudatalattidba, és te ezeket a programokat működteted.

Önkép tisztításnak nevezem azt, amikor megszabadulunk az önmagunkkal kapcsolatos korlátozó tévhitektől. Azoktól, amik félelemben vagy bűntudatban tartanak, amik akadályozzák vágyaink teljesülését.

 

Tamási Áron, Ábel Amerikában című könyvében a főhős, Ábel nagyon találóan fogalmazza meg: azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon érezzük magunkat benne. Te otthon érzed magad az életedben?

Régi mondás: ember tervez, Isten végez. Ez igaz a tudatos és tudatalatti elme viszonyára is: a tudatos elme terveket sző, de az történik meg velünk, ami a tudatalattiba van bevésődve.

Hogyan is működik ez pontosan?

Ha tudod magadról, hogy "átverhető vagyok", akkor óvatos vagy, vigyázol arra, hogy ne dönts elhamarkodottan, és elkerülöd az átverést. Ha a tudatalattidba véste be valami, hogy "átverhető vagyok", akkor rendszeresen meg fogod tapasztalni azt, hogy átvernek.
Ha tudod, hogy pénzre van szükséged, akkor teszel érte, hogy legyen pénzed. Ha a tudatalattidba van bevésődve, hogy "pénzre van szükségem", akkor rendszeresen, vagy folyamatosan megéled azt, hogy nincs elég pénzed.
Egy hölgy elképzelhet magának egy gáláns, előzékeny és udvarias férjet, de ha a tudatalattijába a link és részeges apjáról vett férfiminta rögzült, akkor rendre egy link és részeges férfi mellett fogja magát találni, mert a tudatalattija szerint "a férjek linkek és részegesek". Még akkor is ilyenné formálja választottját, ha az eredetileg nem ilyen természetű volt.

A tudatalatti tisztogatására van néhány egyszerű módszer, amivel magunk is eredményesen dolgozhatunk, de külső segítséggel hatékonyabb a munka. Én az Önkép tisztításra kifejlesztettem egy saját módszert a Theta Healing alapján, amelyben kulcsszerepe van annak a ráhangolódási ("szupraszenz") képességemnek, amit 1999-ben fedeztem fel magamban az agykontroll tanfolyamon, de 2012-ig, a Theta Healing tanfolyam elvégzéséig nem használtam ki.
Skypeon is tökéletesen működik.

Így történik:

Amikor valaki megkeres egy-egy problémájával, lelki krízisével vagy betegségével, igyekszünk megtalálni helyzetének azt az elemét, amivel legrosszabb szembesülnie. Vegyük például azt az esetet, amikor valaki elveszíti egyik szülőjét vagy házastársát betegségben. Igyekszünk megtalálni azt a gondolatot, ami leginkább fájdalmas. Lehetőleg olyat választunk, ami a józan ésszel nem indokolható mértékű negatív érzelmet kelt benne. Legtöbbször azt érzi a hozzátartozó, hogy „nem gondoztam megfelelően, nem tettem meg mindent azért, hogy életben maradjon”. Ugyanakkor az eszével tudja, hogy nem voltak reális lehetőségei többre, mint amit megtett, és az elhunyt sem várt tőle többet.

Ez után ráhangolódom az illetőre, és ebbe az érzésbe beleássuk magunkat. A Theta Healingben szokásos módon törlünk és töltünk le hitrendszereket, és mindig megszemlélem az aktuális állapotot. Tipikusan az történik, hogy korábbi életszakaszok bukkannak elő, amelyekben a tudatalatti rögzített egy-egy tévhitet az élettel, a világgal, vagy a klienssel saját magával kapcsolatban. Egyre korábbra jutunk vissza, traumákat, tévhiteket engedünk el kisgyermek korból, magzati korból, akár fogantatást megelőző időszakból egészen addig, amíg el nem érünk a legelső tévhithez ezen a vonalon, amit az illető rögzített. Miután ezt is elengedjük, hirtelen eltűnik a kezdeti szituációból minden negatív érzés, és az emlék elveszíti súlyát. Gyász esetén pl. az illetőt hála tölti el azért, mert az elhunyt addig része volt az életének, és a továbbiakban jóleső érzéssel gondol vissza rá.

Ha egy megoldandó aktuális feladatról van szó, akkor elszállnak a félelmek, és a korábban rettegett megmérettetés vagy megoldhatatlannak tűnő probléma teljesíthető, izgalmas kihívássá alakul. Legtöbbször máris ötletek merülnek fel a megoldására. A „mi lesz, ha nem sikerül” rémképe pedig csak egy újabb megoldható kihívás lesz.

Én onnan tudom, hogy elértünk egy szálon a legelső tévhitig, hogy a kezdeti problémára gondolva egy kiáramló, boldog izgatottságot érzek. Olyan lelki állapotba kerülök, mint kisgyermekkoromban a gyönyörű fényekben világító karácsonyfa előtt állva, amikor hallgattam, hogyan éneklik a szüleim a mennyből az angyalt, és közben figyeltem a szépen becsomagolt ajándékokat, amik között ott rejtőzött az enyém is.

A folyamat ún. "théta állapotban" zajlik, amiben a tudatalatti könnyebben befolyásolható, de a kliens mindvégig tiszta tudatánál van, és minden a jóváhagyásával történik. A Théta szó arra utal, hogy az agyhullámok zöme ebben a koncentrációs állapotban a 4-7Hz-es tartományba esik. Normál körülmények között, közvetlenül elalvás előtt szokott ez az állapot létrejönni.

Miért hatásos?

Mivel ezeken a konzultációkon lényegében mindössze annyi történik, hogy a kliens önképéből tévhiteket távolítunk el, ezért Önkép tisztításnak neveztem el a módszert. Lényeges megjegyezni, hogy ez az eljárás sokkal hatékonyabb annál, mintha egy látó egyenesben közölné az illetővel azokat a múltbeli történéseket, amikben a törlendő énkép elemek kialakultak benne. Az azonosítás önmagában általában nem ad megoldást. A megoldást a trauma érzelmi töltésének eltávolítása, és a traumából fakadó, önmagára vonatkozó tévhiteknek a törlése adja.

A „megbocsátás” azért nem mindig megfelelő eszköz, mert sokszor találkoztam olyan esettel, amelyben a kliens nem haragudott már arra, aki azt a traumáját okozta, ami megbetegítette őt, de a traumában rögzült negatív hitrendszerei attól még működtek. Ha valaki csúnyán átverte, annak talán megbocsátott, de a gerincbántalmát nem a csaló okozta, hanem a tudatalattiba bevésődött hitrendszer, hogy „átverhető vagyok”. Evidens, hogy mindenki átverhető, azonban alapvető különbség, hogy ennek tudatában vagyunk-e, vagy a tudatalattinkba vésődött be, önképünk részeként. Az előbbi eset óvatosságra int, az utóbbi viszont a „balek” minőséget süti ránk, ami rendszeresen vissza is fog tükröződni tapasztalatainkon keresztül (rendszeresen megéljük azt, hogy balekok vagyunk), és akár testi betegségben is megmutatkozik.

Akár gyermekekre is

Ráhangolódó képességemnek köszönhetően képes vagyok sikeres konzultációkat végezni gyermekekre is az anyjuk közreműködésével, magzati kortól kamaszkorig anélkül, hogy a gyermeket be kellene vonni a folyamatba. Ezt „Szerepfelvételes konzultációnak” hívom. Akár felnőttekre is működik, de elvi okokból ragaszkodom hozzá, hogy a felnőttek maguk keressenek meg, és dolgozzanak velem. Csak speciális esetekben tekintek el ettől.

Mire lehet alkalmazni?

Betegségek lelki okainak feltárása, megszüntetése

A Germán Gyógytudomány végre precízen leírta a testi betegségek lelki eredetének mechanizmusát, és összefüggéseit szervekre, azokon belül pedig szövettípusokra lebontva. A séma egyszerű és logikus. Ez alapján jó eséllyel megtalálhatók és felszámolhatók a betegségeket okozó lelki konfliktusok, és a betegség okafogyottá válik. Fontos megjegyezni, hogy nem vagyok orvos, és a lelki okokkal való munka nem helyettesíti az orvos munkáját, de nagyban tudja segíteni azt. A lelki ok behatárolásánál eleve az a legjobb, ha egy orvosi diagnózisból tudunk kiindulni, mert ez alapján kaphatunk képet arról, hogy hol és mi zajlik a testben.

Szenvedélybetegek

A szenvedélybetegségnek is lelki okai vannak. A mértéktelen evés, a játékszenvedély vagy az alkoholizmus olyan pillanatokban hatalmasodik el valakin, amikor az élet élhetetlen számára. Az önkép tisztításnál azt a pillanatot kell megragadni gondolatban, amikor épp muszáj kielégítenie a vágyát, nem tud ellenállni. Ennek a pillanatnak az érzéstartalma lekérhető, és máris elindulhatunk, lekövetve és felszámolva azokat a hitrendszereket, amik élhetetlennek tüntetik fel az életet.

Párkeresés:

Férfi/női ideál tekintetében a tudatos vágyak és a tudatalatti kép összehangolása megmenthet egy boldogtalan élettől. A tudatalattink férfiideálja legtöbbször az apánkat, a női ideál pedig az anyánkat mintázza. Az esetek túlnyomó többségében akkor is a tudatalatti mintánknak megfelelő emberekhez vonzódunk, ha tudatosan nem szeretnénk, ha a párunk hasonlítana rájuk. Konzultáción ezek az ideálok átírhatóak olyanra, ami tudatos elképzeléseinknek megfelel.

Párválasztás:

Amikor képbe kerül egy olyan férfi/nő, akivel a közelebbi kapcsolat kialakítását latolgatjuk, nagyon jó lenne a jövőbe látni: vajon mennyire vagyunk egymáshoz valók? Milyen életünk lenne egymással?
Egy konzultáción ez egyszerűen megvalósítható. Lehetséges információt kapni a kliensről és a kiszemelt párról együtt. A kiszemelt egyén leszkennelhető távolról. Így rövid úton megtudható, mit lehet várni a kapcsolattól. Egészséges személyiségű emberek sem mindig tudnak békésen élni egymás mellett. A próbálkozással sok időt és energiát vesztegethetnek el. Nem beszélve arról, hogy vannak ún. "mérgező személyiségek", akik egy kapcsolat kezdetén ideálisnak tűnnek, azonban mihelyt elég erős a kötelék a másik részéről, pokollá teszik párjuk életét. Sokszor konkrét életveszélyt jelenthetnek, de pár év alatt mindenképpen súlyos, életre szóló lelki sérüléseket okoznak. Ráadásul akkor, ha a szerelem első látásra létrejön, nagy eséllyel egy ilyen emberbe botlik a gyanútlan párkereső. A narcisztikus, pszichopata, vagy érzelmileg labilis emberek (Id. Joe Navarro: Veszélyes személyiségek című könyvét) mesterei a manipulálásnak. Egy konzultáció megmenthet tőlük.

Gyermekáldás

Egy lombikbébi programban dolgozó orvossal készült riportot hallottam pár éve. Megütötte a fülemet amikor az orvos azt mondta: a program gyakori sikertelensége azt a gondolatot ébresztette benne, hogy akinek természetes úton nem lesz gyermeke, azt a Mindenható nem gyermeknevelésre szánta. Ezért vall kudarcot a művi próbálkozás is.
Mióta alaposabban megismertem a Germán Gyógytudományt, és konzultációkon foglalkoztam gyermeket akaró hölgyekkel, úgy gondolom, hogy van igazsága az orvosnak. Bár nem Isten az, aki akadályozza a teherbeesést az ilyen hölgyeknél, hanem a tudatalattiba kódolódott olyan hitrendszerek, amelyek biztonsági kockázatot látnak benne.
A természet rendje szerint a nőknek a férfiak védelme alatt kellene állnia. Így vannak kódolva a génjeink: vészhelyzetben a férfi verekszik, vagy küzd a megélhetésért, a nő csak a gyermekekért felel. Korunkban azonban a női és férfi szerepek összekeveredtek, aminek egyik oka a koedukált oktatás, amiben a kamasz fiúk és lányok, éretlen személyiségük miatt sérüléseket okoznak egymásnak. Gyakori az, hogy a tudatalatti hitrendszerek miatt egy nő nem képes rábízni magát a férfire, hanem magára veszi a védelmezői, vagy ellátói szerepet. Ha ezt csak tudatosan teszi, az nem gond. De ha a tudatalatti gondolkodik így, a terhességet megengedhetetlen hátránynak ítélheti, mert rontja a védelmezés és ellátás hatékonyságát. Ezért nem engedi megfoganni a babát, vagy ha igen, az első biztonsági kockázatkor eldobja.
Az önkép tisztítás során átkódoljuk a tudatalattit a természetes női szerepnek megfelelően úgy, hogy a várandósság állapotában fogadja el, hogy akkor is biztonságban van, ha megtartja a magzatot.

Anya-magzat kapcsolat

A megfogant gyermek fogantatásától gyűjti az információkat arról a világról, amibe hamarosan meg fog születni. Az információforrás pedig az anya. A magzatba bekódolódnak az anya konfliktusai, különös tekintettel azokra, amik vele kapcsolatosak. Valahol olvastam egy amerikai pszichiátertől: egy emberben életre szóló nyomot hagy már az is, ha állapotos anya akár csak egyszer is gondolt az abortuszra. Konzultációs tapasztalataim ezt igazolják.
Gyakori eset, hogy egy-egy későbbi, akár felnőttkori trauma gyökerei magzati korra nyúlnak vissza. Nem maga a történés, hanem a megélt érzelmi tartalom az, ami feleleveníti a tudatalatti korábbról eredő, hasonló érzelmeket kiváltó eseményeit, mintegy felfűzve azokat egy szálra. A szál vége pedig sokszor a magzati korban van.
Nagy jót tehetünk a gyermekeddel, ha még magzati korban átírjuk benne a rögzült negatív programokat.

Sokszor állnak magzati fejlődési rendellenességek mögött az anya vagy a magzat terhesség során elszenvedett traumái.


Gyermekek, vagy magatehetetlen felnőttek

Mind a gyermekekre (kb. 14 éves kor alatt), mind azokra a felnőttekre, akik nem tekinthetőek beszámíthatónak (kórházi tartózkodás, akadályoztatás, kóma), alkalmazhatunk szerepfelvételes konzultációt, egy hozzájuk közel álló személyen keresztül. Ez egyedül álló lehetőség arra, hogy dolgozzunk velük. A konzultáció alatti változtatásokat természetesen itt is engedélyeznie kell a felsőbb énnek, a hitrendszereken végzett változtatások csak javaslatok a számára. Nem sértünk szabad akaratot. Felnőttek esetében kifejezetten kérem, hogy az érintett járuljon hozzá ahhoz, hogy dolgozzunk rá.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Ha érzel kedvet a közös munkához, foglalhatsz időpontot telefonon: +36-30-466-0998 (Ha nem veszem fel, visszahívlak)

Vagy felveheted velem a kapcsolatot emailen: vegh1sandor@gmail.com

Személyes konzultációkat itthon tartok: Debrecen-Józsa, Vértanú u. 6.

Konzultálhatunk Skypeon. Skype nevem: vegh2sandor
vagy Messengeren is. Fcebook profilom: Végh Sándor. Jelölj be ismerősnek.

A konzultáció díja:
Időtartama általában 2 óra, de néha lehet hosszabb is. Díja 15000Ft, ha nem több, mint 2 óra. Ha meghaladja a 2 órát, akkor megkezdett félóránként plusz 3000Ft.

Ha tétovázol, segítek:

 

Ha úgy érzed, segíthetne neked a módszerem, de tétovázol, javaslom, rendeld meg és olvasd el

Halló, ott Isten?

című könyvemet (kattints a címére)!
Segíteni fog a döntésben, mert többet megtudsz rólam, világnézetemről és munkámról.Ha érdekel a Germán Gyógytudomány? Iratkozz fel az alábbi linken a cikksorozatomra! A "Kérek értesítéseket" kérdésre igennel válaszolj, ha az önkép tisztításról is szeretnél olvasni, mert anélkül csak a Germán Gyógytudományról szóló írásaimat kapod meg!

Feliratkozás