Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2020. June 11. 08:38

Csoportos távmeditációk

Nem mindegy, hogy együtt hogyan.

Ha több ember összehangoltan végez meditációt, annak a hatása nem többszöröződik, hanem hatványozódik. Vajon távmeditációknál mennyire tekinthető összehangoltnak, egységesnek a csoport?

Manapság, a karantén, a maszkok és az állítólagos járványveszély idején sokan szerveznek csoportos távmeditációkat.

Állítólagosnak nevezem, mert mind a halottak számával, mind a járvány méretével, mind a vírussal magával kapcsolatban, komoly tudósok homlokegyenest ellenkező állásponton vannak, mint amit a hivatalos szervek képviselnek. Lehet ezen tépelődni vagy dohogni, de hasznosabb, ha meglátjuk benne a lehetőséget: ennek a helyzetnek köszönhetően az emberiség ébredező része végre eljuthat oda, hogy megfogalmazza és kinyilvánítsa a jövővel kapcsolatos vágyait, szándékait. Sokak szerint állunk az aranykor küszöbén, és ha így van, akkor ennek a szándék kinyilvánításnak már éppen ideje van. Minél többen tesszük szavakban, érzésekben, képekben, kinek mi a testhezálló, annál nagyobb hatása van. A meditáció ideális tudatállapot erre.

Az is köztudott, hogy ha több ember összehangoltan végez meditációt, annak a hatása nem többszöröződik, hanem hatványozódik. Ezért a csoportos meditáció nagyon jó ötlet, de vajon távmeditációknál mennyire tekinthető összehangoltnak, egységesnek a csoport?

Nagyon érdekes tapasztalatot szereztem május 5-én (2020), amikor részt vettem egy 13-órakor kezdődő, világméretű közös meditációban. Az AUM mantrát kellett 108-szor elmondani. A megbeszélt időben leültem, de amellett, hogy a mantrát kezdtem mondogatni meditációs szinten, megpróbáltam gondolatban összekapcsolódni azokkal, akik velem egyidőben meditáltak. Úgy gondolom, a „hatványozódás” csak így jön létre. E nélkül inkább olyan, mintha sok egyedülálló ember meditálna. Kevéssé emelik egymást.

Meglepetésre, ahelyett, hogy éreztem volna azt a felpezsdítő energiát, amit az általam szervezett, Milyen világot akarunk távmeditációkon tapasztalok, amikor összekapcsolódom a résztvevőkkel, elálmosodtam.  Félóra alatt többször belealudtam, és a fejem is megfájdult. Harminc percnél inkább kiszálltam. Az a felismerés született meg bennem, hogy az összehangolódási kísérletem miatt energiakapcsolatba kerültem olyanokkal, akikben félelem volt, és akarva-akaratlanul elszívták az energiámat. Aznap este hatkor volt a hatodik, általam szervezett közös meditáció, és még akkor is tompának éreztem magam.

Jó tapasztalat volt. Markánsan kirajzolódott, hogy mi a különbség a csoportos és a tömeges, de egyéni meditáció között.

A csoportos meditációkban általában a célt határozzák meg, és mindenki a saját módszerével jut el a meditációs tudatszintre. Tehát a cél nem biztos, hogy pontosan megegyezik a tiéddel még akkor sem, ha pozitívnak mondható.
Az sem garantált, hogy eléred azt a tudatállapotot, amin mentes vagy az egód félelmeitől és blokkjaitól. Ezért az energia, amit kibocsátasz, lehet lehúzó is.

Ezzel szemben én készítettem egy hangfelvételt, ami nagy biztonsággal segít eljutni arra a tudatszintre, amin a meditációd jól fog működni, mert szabaddá válsz a félelmeidtől és negatív elmeprogramjaidtól. Azon a tudatszinten már nincsenek félelmek, és nem érvényesülnek az elme blokkjai.
Ugyanakkor a célodat nem én szabom meg, csak kereteket adok meg. Olyan általános megfogalmazások formájában, amik biztosan összhangban vannak a boldogságoddal. A céljaidat te fogalmazod meg és jeleníted meg. Az kizárt, hogy alfa vagy théta tudatszinten olyan célokra tudj összpontosítani, amik bárkinek kárt okoznának.

Persze, ezek mellett sem garantált, hogy mindenkinek sikerül az optimális állapotba kerülnie, de ezen segíteni próbálok.

Tudjátok, az általam szervezett csoportos meditációkkal kapcsolatban mindig jelzem, hogy veletek leszek, de nem azért, hogy ugyanazt csináljam, mint ti. Hanem azért, hogy figyeljem és "moderáljam" a meditációt. Még az összekapcsolódás előtt "ránézek" a társaságra, érzékelem, hogy van-e olyan, aki rossz érzelmi állapotban van. Ha van, az önvalójától engedélyt kérek, és a szerepfelvételes konzultáción alkalmazott módszeremmel dolgozom vele egy kicsit. Ennek a "dolgozásnak", és a hangfelvételnek a segítségével, amit a meditációhoz készítettem, az összekapcsolódáskor már ő is emeli a csapat energiaszintjét, segíti a többieket.

Azt gondolom, hogy a Milyen világot akarunk meditáció jól működő csoportos meditáció.

 

 

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu